Belépés
:)
..."Szeretni semmi. Ha szeretnek, az már valami. Ha szeretsz és szeretnek, az a minden."
(T. Tolis)

József Attila: Amit szívedbe rejtesz
Amit szívedbe rejtesz,
szemednek tárd ki azt;
amit szemeddel sejtesz,
szíveddel várd ki azt.
A szerelembe -- mondják --
belehal, aki él.
De úgy kell a boldogság,
mint egy falat ken...
Vegyes sütik
...

Szaggatott mézes

3 fél liter liszt 1 kévés kanál szódabikarbóna 2 ½ dl olvasztott méz diónyi vaj, fahéj szegfűszeg 2 tojás és tej az össze állításhoz, nyújtjuk, szaggatjuk és sütjük.

Mézes tészta öntve

5 tojássárgája 25 dkg cukor 5 dkg vaj 1 kanál kakaó egy kis fahéj szegfűszeg 7 kanál olvasztott méz ezt kikavarjuk habosra. A fehér...
Egresmártás
...
Hozzávalók:
fél kg egres,
12 dkg cukor,
fahéj,
citromhéj,
2 tojás,
2 kanál liszt.

A megtisztított egrest, a cukrot és a fűszereket kevés vízben főni tesszük, s amikor már majdnem puha, a tojásfehérjéből habot verünk, lazán elkeverjük a liszttel és a tojássárgájával, majd a forró egrest beleszedjük. Jól összekeverjük, hidegen és ...
Amaretti (mandulás puszedli it
...
Hozzávalók kb. 35 darabhoz:
25 dkg tisztított mandula
10 dkg porcukor,
10 dkg kristálycukor,
1 teáskanál keserűmandula-aroma
4 tojásfehérje,
1 evőkanál vaj, és
1 evőkanál liszt a tepsihez

Előkészítés:

A mandulát finomra daráljuk és összekeverjük a porcukorral meg a keserűmandula-aromával; a tojásfehérjéből kemén...
Borzas teasütemény
...

Hozzávalók:

2 db tojásfehérje,
csipetnyi borkősav,
1 dl méz (melegített, hogy jól folyós legyen),
4 dl kukorica-, vagy zabpehely,
1 dl apróra vágott datolya,
1 dl apróra vágott dió,
1 teáskanál vanília.

Verjük habossá a tojásfehérjét. Adjuk hozzá a csipetnyi borkősavat és verjünk kemény habot belőle. Vékony sug...
Habos csiga
...

Hozzávalók:
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
2 kanál porcukor,
2 dkg élesztő,
4 tojás,
50 dkg porcukor,
15 dkg dió.

Az élesztőt kevés tejjel megkelesztjük, majd a 4 tojássárgájaval tésztát gyúrunk. 3 cipót formálunk belőle, és fél óráig pihentetjük. A porcukrot a 4 tojás fehérjével kemény habbá verjük. A cipókat kinyúj...
Ananászos sütemény
HOZZÁVALÓK:

20 dkg vaj
4 tojás
30 dkg cukor
20 dkg liszt
ananászkonzerv
2 evőkanál rum
a sütéshez kevés vaj



ELKÉSZÍTÉS

Kislángon felolvasztjuk a vajat, majd hűlni hagyjuk. A tojásokból és 20 dkg cukorból elektromos habverővel habot keverünk, majd hozzáadjuk a lisztet és a vajat. Addig keverjük, amíg sima...
Piskóta
...

Hozzávalók:

5 tojás
20 dkg cukor
6 evőkanálnyi víz
17 dkg liszt
6-8 gr sütőpor
vaj

A tojások fehérjéből hat evőkanálnyi vízzel verj habot. A lisztet keverd el a sütőporral. A tojáshabhoz lassan keverd hozzá a cukrot és a tojások sárgáját, legvégül pedig a lisztet. A masszát öntsd kivajazott-kilisztezett tepsibe, s előm...
SÖRTÉSZTA KÉSZÍTÉSE
...
20 dkg liszthez
2 dl sört,
3 tojást,
0,5 dl olajat, s
kevés sót veszünk.

A lisztet csomómentesen összedolgozzuk a tojások sárgájával és a sörrel, valamint egy kis sóval. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, s az olajjal együtt ezt is a tésztához keverjük.
...
Diós kockák
...
Hozzávalók:

17 dkg méz,
40 dkg liszt,
15 dkg vaj,
3 tojás sárgája,
1/2 csomag sütőpor,
1/2 citrom héja és leve,
15 dkg málnadzsem.

Tojásfehérje hab:
3 fehérje,
10 dkg darált dió,
10 dkg cukor.

Gyúródeszkán összedolgozzuk a puha vajat s a sütőport. Hozzátesszük a sárgákat, mézet, fűszerek...
Gyümölcsös háromszög
...
Hozzávalók:

20 dkg méz,
45 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
10 dkg vaj,
3 tojás,
5 dkg dió,
5 dkg mazsola,
10 dkg kandírozott gyümölcs,
1 csomag sütőpor,
amennyi tejet felvesz,
összesen 1 kiskanál ánizs, fahéj, szegfűszeg, barackdzsem, fél gr citrom reszelt héja.

A vajat s mézet gőzön felmelegítjük,...
Habos epres lepény
...
Hozzávalók:
5 tojás,
10 dkg porcukor,
10 dkg liszt,
sütőpor, l
ekvár,
1/2 kg eper (vagy más gyümölcs, esetleg befőtt),
4 tojásfehérje,
15 dkg cukor.

5-10 tojásból piskótát sütünk. Ha kihűlt, megkenjük lekvárral, befedjük félbevágott eperrel. A tetejére simítjuk a 4 tojásfehérjéből és a 15 dkg cukorból vert kemény habo...
Citromkrémes torta
HOZZÁVALÓK:

25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
csipetnyi só
1 dl víz

A tetejére
2 citrom
2 tojás
15 dkg cukor
8 dkg vaj



ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a lisztet a sóval és a vajjal gyorsan összegyúrjuk. Beledolgozzuk a vizet, és a masszából golyót formálunk. Folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük....
Zöld almás csavart torta
Hozzávalók 12 szelethez:

4 tojás, 7-8 dkg + 4 evőkanál kristálycukor, 2 tojássárgája, 2-3 dkg liszt, fél teáskanál sütőpor, 21 g színtelen zselatin, negyed liter almalé, negyed liter almabor, egy csokor citromfű, 5 dl tejszín, a díszítéshez párolt almaszeletek, citromfű és natúr (nem sózott) pisztácia, sütőpapír, porcukor.

1. A tojásokat szétválasztjuk. Robot...
Cseresznyés-málnás parfé
HOZZÁVALÓK:

6 dl tejszín
36 szem cseresznyebefőtt
5 tojássárgája
12,5 dkg cukor

A szószhoz:
1,5 dl tejszín
5 dkg porcukor
5 dkg áttört málna



ELKÉSZÍTÉS

A tejszínt három részletben habbá verjük. 12 cseresznyét lecsöpögtetünk, és apróra vágjuk. Vízgőzben a tojássárgákat felverjük a cukorral, és ...
Csillagos tojás
HOZZÁVALÓK:

30 dkg liszt
30 dkg ricotta
15 dkg margarin
fél mokkáskanál só
4 tojássárgája
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál zselatinpor
10 dkg porcukor
10 dkg zöld színű marcipán
fél dl narancslikőr
1 tasak vaníliáscukor
3 dl tejszín



ELKÉSZÍTÉS

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, ho...
Csokikrém
HOZZÁVALÓK:

4 tojásfehérje
csipetnyi só
15 dkg étcsokoládé
20 dkg eper



ELKÉSZÍTÉS

A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük. A csokoládét kis darabokra tördeljük, vízgőz felett megolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. A megtisztított eperből 4 szemet félreteszünk, a többit apró kockákra vágjuk. A csokoládét óvatosan a t...
Csokis-kávés sütemény
HOZZÁVALÓK:

15 dkg csokoládé
1 dl erős kávé
10 dkg margarin
6 tojás
7,5 dkg cukor
4 dkg keményítő

A krémhez:
10 dkg étcsokoládé
5 cl tejszín
5 cl kávélikőr

A mázhoz:
2 evőkanál kakaó
1 evőkanál porcukor
1 szem sárga cseresznye



ELKÉSZÍTÉS

A csokoládét a kávév...
Csokoládés madártej
...8 személyre


HOZZÁVALÓK:


A habgaluskákhoz:
8 tojásfehérje
6 dkg cukor
1 liter zsíros tej


A mártáshoz:
12 dkg étcsokoládé
6 dkg cukor
6 tojássárgája
2 kávéskanál őrölt fahéj

A díszítéshez:
csokoládéreszelék



ELKÉSZÍTÉS

A tojásfehérjékből csipetn...
Csokoládés-habos cseresznye
HOZZÁVALÓK:

2 dl tejszín
4 dkg porcukor
1 evőkanál kakaó
5 dkg étcsokoládé
40 dkg cseresznyekonzerv (magozott)
1 kávéskanál instant kávé



ELKÉSZÍTÉS

A tejszínt a cukorral habbá verjük, és állandóan kevergetve hozzáadjuk a kakaót, majd 15 percre hűtőbe tesszük. A csokoládét durvára reszeljük. A cseresznyét lecs...
1 2 3 ......193 194 ....290 291 ....386 387 388 
Címkék: SÖRTÉSZTA KÉSZÍTÉSE, József Attila, össze állításhoz, megtisztított egrest, fűszereket kevés, tojásfehérjéből habot, forró egrest, mandulát finomra, tojásfehérjéből kemén, csipetnyi borkősavat, élesztőt kevés, cipókat kinyúj, sütéshez kevés, tojások fehérjéből, lisztet keverd, tojáshabhoz lassan, tojások sárgáját, masszát öntsd, lisztet csomómentesen, tojások sárgájával, tojásfehérjékből kemény, olajjal együtt, tésztához keverjük, puha vajat, tetejére simítjuk, vajjal gyorsan, masszából golyót, csokor citromfű, díszítéshez párolt, tojásokat szétválasztjuk, tejszínt három, tojássárgákat felverjük, lisztet elmorzsoljuk, sóval kemény, megtisztított eperből, többit apró, csokoládét óvatosan, tojásfehérjékből csipetn, cukorral habbá, csokoládét durvára, cseresznyét lecs, cseresznyebefőtt, tojásfehérjékből, tojásfehérjéből, tojássárgájával, tojássárgájaval, ananászkonzerv, szódabikarbóna, összedolgozzuk, lecsöpögtetünk, habgaluskákhoz, szétválasztjuk, felolvasztjuk, tojássárgákat, megkelesztjük, kristálycukor,
© 2013 TVN.HU Kft.